Kristoffer columbus familie

Kristoffer Columbus – Store norske leksikon

Kristoffer Columbus – Store norske leksikon

Kristoffer Columbus[a] var ein opphavleg italiensk oppdagar og … I 1470 flytta familien til Savano, kor Christofer arbeidde for far sin som ullvevar.

Kristoffer Columbus var en italiensk handelsmann og oppdagelsesreisende, kjent som den som oppdaget Amerika i 1492 da han forsøkte å finne den vestlige sjøveien fra Europa til India. I løpet av tolv år foretok Columbus fire reiser til Amerika, finansiert av de spanske monarkene Isabella og Ferdinand. Columbus var ikke den første europeer som krysset Atlanterhavet og vendte hjem til Europa.

Christofer Columbus – Wikipedia

Christofer Columbus – Wikipedia

Det er mange versjoner av Columbus sin oppvekst som vi den dag til i dag ikke kan fastslå, en kilde vil si at Columbus og familien flyttet til Spania i 1470, en …

Kristoffer Columbus: Den gåtefulle oppdageren

Kristoffer Columbus: Den gåtefulle oppdageren | Historienet.no

25. jun. 1998 — 492 år etter sin død vil helten Christofer Columbus blli stilt for retten, og funnet skyldig i ran, tyveri og folkemord.

Columbus’ reise til Amerika i 1492 er en av de best dokumenterte av alle oppdagelsesferder. Likevel er mannen selv et mysterium.

Christofer Columbus – Tintomara

Christofer Columbus

21. des. 2005 — I Malaga var familien Centurione fra Genova den viktigste handelsfamilien. Handelsmenn fra Genova bidro til å finansiere Spanias erobring av …

Christopher Columbus – Norges speiderforbund

Norges speiderforbund – forside

Norges speiderforbund – forside

Kristoffer Columbus – Wikiwand

Kristoffer Columbus var ein opphavleg italiensk oppdagar og handelsmann, kjend for den europeiske «oppdaginga» av Amerika. I 1492 leidde Columbus ein flåte som kryssa Atlanterhavet frå Kanariøyane til Bahamas i Karibia. Han gjekk i land på ei av øyane den 12. oktober under kastiljansk flagg. Eigentleg gjorde han ein freistnad på å finne ein vestleg sjøveg frå Europa til Aust-Asia og India, av det kjem namnet «indianarar». Hendinga i 1492 sette ei skiljelinje i amerikansk historie. Ho markerer starten på europeisk kolonisering av Amerika, medan heile perioden før 1492 blir kalla førkolumbisk. Columbus var ein kontroversiell person. Mange held Columbus direkte eller indirekte ansvarleg for at millionar av innfødde døydde, at europearane utnytta dei innfødde amerikanarane, og slaveriet i Karibia og for utsletting av mykje av den amerikanske kulturen. Andre gjev han æra for mykje av utbreiinga av europeisk kultur mot vest og vidareutvikling av kulturen. Sjølv om det finst prov på førkolumbisk oversjøisk kontakt, og trass i at det kan stillast spørsmål til om ein kan «oppdage» ein stad som alt har ein folkesetnad, så vert Columbus ofte gjeven æra for å ha «oppdaga» den amerikanske verdsdelen, eller «den nye verda» som han òg vert kalla.

Christoffer Columbus – Studocu

Dødsdømt 492 år for sent… – VG

492 år etter sin død vil helten Christofer Columbus blli stilt for retten, og funnet skyldig i ran, tyveri og folkemord.

Columbus og Det Spanske Imperiet – Europas historie

Columbus.

Keywords: kristoffer columbus familie